yoghurt, honning, hakkede nødder

Yoghurt med nødder og honning

Der er intet som nyslynget/nypresset honning. Det er flydende, velduftende og velsmagende. Det er fantastisk til morgenmad med blot hakkede nødder og yoghurt naturel. I virkeligheden behøves der ingen opskrift, men for god ordens skyld kommer der her et par anvisninger.

Den flydende honning, man køber i butikkerne, er ofte et blandingsprodukt og altid varmebehandlet, så alle de gode ting i honningen er så godt som forsvundet. Få hellere fat på ægte honning fra en lokal biavler, der slynges eller presses som regel honning flere gange om året, så bliv evt. skrevet op til frisk, flydende honninglykke.

Brug en god, økologisk yoghurt uden smag og sødestoffer. Helt naturel, evt. en græsk variant. Under alle omstændigheder helst ikke helt flydende. Hak dine yndlingsnødder – her er favoritterne mandler, hasselnødder og pekannødder. Det ville bestemt også blive et godt resultat med valnødder, paranødder, macadamia-nødder, pistacienødder og/eller cashewnødder. Undgå saltede nødder. Hak nogle af dem fint, andre groft.

 

Yoghurt med nødder og honning

1 skål morgenmad

Ingredienser
Fremgangsmåde
1 skål yoghurt
1 god nævefuld nødder
Flydende honning
Hak nødderne
Fordel dem på yoghurten
Lav mønstre med flydende honning
Brug så meget eller så lidt, som du ønsker
Nyd i fulde drag
Udgivet i Opskrifter og tagget , , , .