Ølbeskrivelser

Her er en liste over samtlige vores øl. Bemærk at alkoholprocenten er vejledende:


4-korns klosterbryg
Abbey ale på 6%. Humlet til 27 IBU.

Brygget af malt af byg, hvede, triticale og havre. En næsten umærkelig mængde røgmalt bidrager til fylden. Let sødlig og ikke særlig kraftig humlebitterhed. Perfekt til frokostbordet.

Serveres ved 6C.
Bolette
Lys Belgisk ale på 7%. Humlet til 26 IBU.

Let krydret smag, moderat humlet. Anvendelse: Nydeøl på terrassen efter en lang dag. Og rigtig god til aftensmaden, går især godt til kraftige og/eller krydrede retter.

Serveres ved 8-10C.
Broder Tuck
Mørk Belgisk ale på 8%. Humlet til 12 IBU.

Mørk, stærk og varmende. Mange spændende smagsnoter, der udvikler sig efterhånden som øllet tager varme og mister kulsyren. Bevæger sig fra blomsteragtig over figen til "tynd madeira". Anvendelse: Til TV eller anden situation, hvor du har et par timer til at drikke en enkelt øl.

Serveres ved 8 C.
Dark Lager
Lager på 5%. Humlet til 35 IBU.

Med sin rene smag og diskrete humlearoma er denne øl en rigtig tørstslukker. En af bryggeriets få undergærede øl. Er lavet med en teknik, der kaldes dekoktion, som bibringer fylde uden at øllet bliver for sødt. Lagret i 4 uger ved 6C inden den er tappet.

Serveres ved 6C.
Davre
Havrestout med kaffe på 5.5%. Humlet til 27 IBU.

En havrestout tilsat rigelige mængder kaffe. Dejlig rund og fyldig smag, en anelse sødme og afrundet med en god bitterhed fra kaffen. Prøv noget nyt: denne øl passer perfekt sammen med et marcipanbrød i stedet for aftenkaffen.

Serveres ved 6C.
Festival
Pale ale på 4%. Humlet til 27 IBU.

En herlig frisk pale ale, med en god bitterhed. Europæisk stil, ingen amerikansk humle i dag. En rigtig sommerøl.

Serveres ved 6C.
Framboise
Framboise på 5%. Humlet til 20 IBU.

En forfriskende ret syrlig sommerting, brygget på byg- og hvedemalt. Tilsat koldpresset hindbærsaft fra Rokkedysse bær samt et enkelt ribs. God som "terrasseøl".

Serveres ved 4C.
Jul på farmen
Mørk Belgisk ale på 8%. Humlet til 15 IBU.

En mørk belgisk ale, forsigtigt krydret med lakrids, orangeskal og chili. Dejlig både som en nydeøl eller til frokostbordet/middagen.

Serveres ved 8C.
Laboratoriet – Imperial Honey IPA
IPA på 8%. Humlet til 60 IBU.

Masser af honning og masser af humle. Bitterheden holdes fint i skak af alkoholen og en fin honningsødme. Lang eftersmag.

Serveres ved 12C.
Laboratoriet – Mandarinfår
IPA på 9%. Humlet til 27 IBU.

Hvis begrebet “dame-IPA” findes, så er det denne øl. Lav bitterhed, men masser af smag og aroma af frugt, tænk abrikos, mandarin, melon og lignende. Let sødme, der balancerer fint mod den underliggende bitterhed.

Serveres ved 10C.
Laboratoriet – Smoked Biscuit Rye
Øl på 8%. Humlet til 44 IBU.

Er det en røgøl? Er det en IPA? Er det en brown ale? Nej, det er SMOKED BISCUIT RYE! En øl, der har helt sin egen stil. Det er en intellektuel øl – når du har drukket to – tre stykker lyder alt hvad du siger meget klogere :-).

Serveres ved 9C.
Monster
Stout på 10%. Humlet til 79 IBU.

En forholdsvis tør imperial stout med masser af det hele. Totalt uegnet til mad, den er alt for dominerende. Nydes alene.

 

Serveres ved 10C.
Nordic wit
Wit bier på 4.5%. Humlet til 19 IBU.

Det Våde Fårs fortolkning af den belgiske øltype witbier. I stedet for orangeskal og koriander, har vi tilsat hyben og lavendel. En øl der er god til tørst og til de fleste slags mad.

Serveres ved 6-8C.
Påskevædder
Bock på 7%. Humlet til 18 IBU.

En dejlig maibock med frugtagtig smag og aroma. Er lavet med en teknik, der kaldes dekoktion, som bibringer en stor fylde uden at øllet bliver klistret sødt. Undergæret. Perfekt til frokosten eller når du er tørstig for sjov.

Serveres ved 6C.
Power
IPA på 6.5%. Humlet til 42 IBU.

Power er vores serie af single-hop IPA'er, dvs. der udelukkende er benyttet en enkelt humlesort til både at give bitterhed, smag og aroma i øllen.

Serveres ved 6C.
Røde Ræv
Lager på 4%. Humlet til 21 IBU.

“Rønnebærrene er sure, sagde ræven” - bryggeren havde plukket dem alle og brygget denne sommerøl med bygmalt, rønnebær, salvie og humle. En frisk frugtig oplevelse med en stor aroma på en varm dag.

 

Serveres ved 5C.
Sambucus
Weissbier på 5%. Humlet til 14 IBU.

En lys hvedeøl tilsat hyldeblomst.
Brygget af Imperial bygmalt og Ølandshvedemalt. Tilsat hyldeblomster plukket i gårdens hegn. En dejlig frisk sommerøl.

Serveres ved 4C.
Teddy
Brown ale på 6%. Humlet til 22 IBU.

Varm, blød og tryg – er ord der passer fremragende på denne øl. En brown ale med god smag af chokolade og karamel samt et strejf af figen og måske et hint af nødder. Masser af smagsfylde, passer fortrinligt til det meste mad.

Serveres ved 8C.
Traktor
IPA på 6.5%. Humlet til 42 IBU.

En traditionel IPA, med et strejf af amerikanske humler. I IPA-sammenhæng vil man kalde den let humlet

Serveres ved 6C.
Uncle Sam
American Pale Ale på 5.5%. Humlet til 39 IBU.

En herlig frisk pale ale, med en god bitterhed. God alene eller til mad, en lækker frokostøl til week-enden. Brygget med vores egen Challenger humle.

Serveres ved 6C.

 

Er du fortsat i tvivl om, hvilken øl du er til? Prøv vores ølvælger!